Facade Services

Tijd besparen door gebruik van zelfklevende folie in plaats van schilderen

Tijd besparen door gebruik van zelfklevende folie in plaats van schilderen

Is de gevel van jouw bedrijfspand aan vervanging toe? Of wil je de kozijnen van je woning een frisse opknapbeurt geven? Dan is schilderen vaak de meest voor de hand liggende keuze. Veel mensen stellen deze klus het liefst zo lang mogelijk uit. En dat is niet zo gek. Schilderwerkzaamheden kosten namelijk ongelooflijk veel tijd. Zelfs wanneer je de klus uit handen geeft aan een professionele schilder, zul je meerdere dagen moeten doorbrengen in een penetrante verflucht. Gelukkig is er een andere manier om je gevel of kozijnen van een nieuwe look te voorzien. Façade Services gebruikt zelfklevende folies die we over de huidige gevel(panelen) heen kunnen plakken. Dit zorgt niet alleen voor een strak en duurzaam eindresultaat, maar kan je ook een heleboel tijd besparen.

Exterieurfolie op kozijnen en gevel

Zelfklevende folie is snel aan te brengen

Wanneer je schilderwerkzaamheden wilt uitvoeren, zul je in de meeste gevallen eerst het oude, beschadigde schilderwerk moeten verwijderen. Dit kan al veel tijd in beslag nemen en dan moet je eigenlijk nog beginnen. Het aanbrengen van zelfklevende folie is vele malen sneller. Onze folies kunnen namelijk gewoon over de huidige gevel worden aangebracht. Je kunt het vergelijken met het aanbrengen van een tweede huid. Om ervoor te zorgen dat dit strak gebeurt, zijn al onze werknemers in het bezit van de nodige ervaring en vakkennis. Wij garanderen daarom niet alleen een snelle montage, maar ook een strak eindresultaat dat niet van echt te onderscheiden zal zijn.

Zelfklevende folie kan zelfs worden aangebracht op regenachtige dagen

Bij het inplannen van schilderwerkzaamheden aan de buitenkant van een gebouw, zul je rekening moeten houden met het weer. Bij een grote kans op neerslag, zullen de werkzaamheden in de meeste gevallen moeten worden stilgelegd. Verf is namelijk zeer vatbaar voor vochtigheid. Wanneer het in aanraking komt met water, zal de verf verdunnen en daardoor minder goed dekken. Ook kunnen regen, storm en sneeuw zorgen voor vervelende vlekken op de nieuwe verflaag. Bij zelfklevende folie ligt dat anders. Onze folies zijn weersbestendig, maar we kunnen ook niet altijd doorwerken bij regen of sneeuw omdat dit de kwaliteit niet ten goede komt. Wel kunnen we doorwerken bij (lage) temperaturen waar schilderen dan al niet meer mogelijk is. Hierdoor kun je ook een behoorlijke tijdwinst pakken op een project.

Zelfklevende folie heeft geen droogperiode

Na het aanbrengen van nieuw schilderwerk op je gevel, heeft het tijd nodig om te drogen. Tijdens deze droogperiode mag de verf niet worden aangeraakt. Gebeurt dat wel, dan kunnen er al direct beschadigingen ontstaan. In veel gevallen zul je de gevel dus volledig moeten afschermen, om de verflaag te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zelfklevende folie heeft geen droogtijd nodig. De folie wordt zorgvuldig aangebracht op de gevel en blijf direct goed zitten. Dit bespaart je niet alleen veel tijd, maar zorgt er ook voor dat je bent verzekerd van een strak eindresultaat.

Wil je ook zonder gedoe en binnen de kortste keren genieten van een gevel die oogt als nieuw? Kies dan voor een van onze zelfklevende folies, die onze professionals super snel kunnen aanbrengen.

Oplossingen

Transformatie
Renovatie
Restyling

Contact