HomePortfolioRenovatieRenovatie Health Club Pellikaan

Renovatie Health Club Pellikaan

KLANT

KLANT

Club Pellikaan Almere (In opdracht van Buffel Groep)

DOELGROEP

DOELGROEP

Health Club

DATUM

DATUM

juli 2021

PLAATS

PLAATS

Almere

Omschrijving werkzaamheden

De gevel van deze health club is in 2017 volledig zwart geschilderd. Zo ook de aluminium kozijnen en de HPL-panelen. De gevel op het zuiden bleek na 4 jaar flink toegetakeld door de zon. De verf bladderde eraf. Ons werd gevraagd om de kozijnen en panelen weer op te knappen door folie op aan te brengen in RAL 9005.

Voorbereidende werkzaamheden

De verflaag was sterk aangetast door de zon en begon op veel plaatsen los te laten. De ondergrond moest goed voorbereid worden om de folie strak aan te kunnen brengen.

Alle kozijnen en panelen zijn vooraf door ons gladgeschuurd en gereinigd. Na het voorbereidende werk kon de metamorfose beginnen.

Resultaat

Een aantal jaar eerder is ervoor gekozen om alles te schilderen. Dit is vaak op korte termijn een iets voordeligere oplossing, maar ook hier werd al snel duidelijk dat dit op lange termijn meer geld kost. Gelukkig koos de opdrachtgever ervoor om de gevel van een duurzame folie te voorzien. De gewenste zwarte kleur zit er weer strak op en de geplakte kozijnen en panelen zijn weer minimaal 10 jaar onderhoudsvrij!

Facts