Facade Services

Kostenbesparing van deur en raamkozijn revitalisatie op de lange termijn

Kostenbesparing van deur en raamkozijn revitalisatie op de lange termijn

Deuren en kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van het aangezicht van uw woning of bedrijfspand. Door langdurige blootstelling aan regen, wind en UV-straling kunnen kozijnen naarmate ze ouder worden hun glans verliezen. Om de professionele uitstraling van uw woning of bedrijfspand intact te houden, is het belangrijk om de deuren en kozijnen een opknapbeurt te geven. Dit kan door middel van een verfbeurt, maar er is ook een andere optie: namelijk door middel van zelfklevende folie. De snelle applicatie en het strakke eindresultaat zijn voor steeds meer mensen een reden om voor deze vorm van revitalisatie te kiezen. Maar er is nog een belangrijk voordeel van zelfklevende folie, en dat is de kostenbesparing op de lange termijn. In dit artikel leest u er alles over.

UL-Leiden voor-na

Met zelfklevende folie zijn de onderhoudskosten lager

Het verven van een deur of raamkozijn is niet alleen een tijdrovende klus, maar ook een vrij ondankbaar werkje. Verf is namelijk ontzettend gevoelig voor invloeden van buitenaf. De verschillende weersomstandigheden kunnen namelijk al snel voor kleurvervagingen en lelijke plekken zorgen. Dit alles zorgt ervoor dat uw kozijnen niet lang mooi zullen blijven, en dat u hoogstwaarschijnlijk binnen enkele jaren de kozijnen opnieuw onder handen zult moeten nemen. Zelfklevende folie daarentegen, is ijzersterk en bestand tegen kou, UV-stralen én de meest heftige regenbuien. Het materiaal blijft hierdoor zeer lang mooi en strak, waardoor u niet voor onverwachte extra onderhoudskosten komt te staan. Bij Façade Services zijn we zo overtuigd van onze folies, dat we onze klanten zelfs 10 jaar lang garantie durven te geven op hun gerevitaliseerde deuren en raamkozijnen.

Kozijnen gaan langer mee met zelfklevende folie

Kozijnen hebben een lange levensduur, maar door ouderdom kan het materiaal wel broos en kwetsbaarder worden. Het aanbrengen van een verflaag kan de kozijnen een strakkere look geven, maar zelfklevende folie kan daarnaast óók bescherming bieden tegen de effecten van ouderdom en blootstelling aan wind, water en temperatuurverschillen. U kunt dit proces min of meer zien als het aanbrengen van een tweede huid. De folie sluit strak aan op het kozijn en gecombineerd met het krachtige materiaal van de folie, zorgt dit ervoor dat de onderliggende kozijnen worden beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dit kan de levensduur van de kozijnen met wel 5 tot 10 jaar verlengen.

Trespa-platen en aluminium kozijnen gewrapt

Zelfklevende folie laten aanbrengen door een professional

Het aanbrengen van zelfklevende folie vereist de nodige kennis en ervaring. Wanneer de folie niet op de juiste manier wordt aangebracht, is de kans op oneffenheden of zelfs scheuren in het materiaal aanzienlijk groter. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de revitalisatie uit te laten voeren door een professioneel bedrijf. Wij begrijpen dat dit een kostbare investering is, maar door het duurzame eindresultaat betaalt deze investering zichzelf altijd terug. Zelfklevende folie blijft vele jaren mooi, terwijl geschilderde kozijnen met enige regelmaat opnieuw zullen moeten worden bijgewerkt. Voor de lange termijn is zelfklevende folie dus niet alleen de meest voordelige, maar ook de meest aantrekkelijke optie.

Oplossingen

Transformatie
Renovatie
Restyling

Contact