Facade Services

Gebouwen duurzaam revitaliseren met zelfklevende folie

Gebouwen duurzaam revitaliseren met zelfklevende folie

In de wereld van vastgoed is de uitstraling van gebouwen van groot belang. Een gevel is het visitekaartje van een bedrijf en heeft invloed op zowel de uitstraling als de waarde van het pand. Na verloop van tijd kunnen gevels echter hun glans verliezen. Wanneer is het tijd om een gevel te revitaliseren, wat zijn de verschillende opties en waarom is het gebruik van zelfklevende folie de meest duurzame keuze? Dat lees je in deze blog.

Nederweert voor-na gevel folie-wrap

Wanneer is revitalisatie van gevels nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin een gevel een opknapbeurt kan gebruiken. De eerste is uiteraard om de uitstraling te verbeteren. Dit is nodig wanneer de esthetische elementen er dof, verkleurd of vervuild uitzien. Deze veroudering kan de waarde van een gebouw aanzienlijk verlagen. Daarnaast kan ook bij schade door weer, wind of andere externe factoren een revitalisatie nodig zijn.

Een derde belangrijke reden om de gevel van een bedrijfspand te revitaliseren is wanneer het gebouw een andere bestemming krijgt. Er vestigt zich bijvoorbeeld een nieuw bedrijf in of er worden woningen in gerealiseerd. Ook dan is in veel gevallen gevelrenovatie aan de orde.

De verschillende opties voor gevelrenovatie

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor het revitaliseren van gevels. We beschrijven ze graag even beknopt, zodat je een beter idee hebt van de mogelijkheden.

  • Schilderen: Het schilderen van een gevel is een veelvoorkomende, maar vaak tijdelijke oplossing. Het kan de uitstraling verbeteren, maar de verf kan na verloop van tijd afbladderen en verkleuren.
  • Reiniging: Het reinigen van de gevels kan oude, vervuilde gevels nieuw leven inblazen, maar is geen oplossing voor beschadigingen.
  • Gevelbekleding: Het plaatsen van nieuwe gevelbekleding, zoals hout, metaal of kunststof, kan de uitstraling en energie-efficiëntie verbeteren. Dit is echter een relatief prijzige optie en vereist regelmatig onderhoud.
  • Zelfklevende folie (wrappen): Het aanbrengen van zelfklevende folie op de gevel is een moderne, maar ook duurzame oplossing waarmee je de uitstraling geheel vernieuwt. Het is wegens de vele voordelen een populaire keuze.

Waarom zelfklevende folie de meest duurzame oplossing is

Zelfklevende folie is ontworpen om lang mee te gaan. Het is bestand tegen UV-straling, weerselementen en andere vormen van slijtage. Daardoor hoeft het minder frequent worden onderhouden en niet snel vervangen te worden. Door het brede scala aan opties biedt zelfklevende folie bovendien de mogelijkheid tot maatwerk in het ontwerp. Daardoor kunnen we gemakkelijk een gevel creëren die past bij de bedrijfsvoering en gewenste uitstraling.

Kozijnen bedrijfspand met folie-wrap

In tegenstelling tot het vervangen van gevelbekleding, wordt bij het gebruik van zelfklevende folie de bestaande gevel in zijn geheel behouden. Dit resulteert in minder afval en geen extra kosten voor nieuwe materialen. Het revitaliseren van de gevel is immers niet alleen een kwestie van esthetiek, maar ook van duurzaamheid en economische verantwoordelijkheid. Zelfklevende folie biedt een moderne, milieuvriendelijke oplossing voor het upgraden van gevels, desgewenst met behoud van de unieke uitstraling en stijl van het gebouw.

Een gevel duurzaam renoveren met zelfklevende folie

Zelfklevende folie wordt door onze professionele vakmensen strak over de huidige gevel heen geplaatst. Door de hoge kwaliteit zijn al onze folies bestand tegen zowel water als Uv-straling. Hierdoor heb je geen last van kleurvervagingen of kleine oneffenheden in het oppervlak. Met zelfklevende folie ben je verzekerd van een gevel die niet van echt te onderscheiden is, en waar je minimaal 10 jaar van zult kunnen genieten. Met recht een duurzame oplossing dus!

Oplossingen

Transformatie
Renovatie
Restyling

Contact