Facade Services

Energie-efficiëntie en revitalisatie met isolerende raamfolie

Energie-efficiëntie en revitalisatie met isolerende raamfolie

Met de hoge energieprijzen van de afgelopen jaren, zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om hun woning of bedrijfspand energiezuiniger te maken. In veel gevallen wordt het vervangen van de ramen gezien als één van de beste manieren om het energielabel van een pand te verbeteren. Helaas is het volledig vervangen van ramen en kozijnen niet alleen een kostbare investering, maar ook een zeer tijdrovende klus. Voor bedrijven en particulieren die geen tijd of zin hebben in een volledige verbouwing, is er gelukkig een goed alternatief. Revitalisatie van bestaande raampartijen met isolerende raamfolie is in veel gevallen al voldoende om de isolatie van uw pand aanzienlijk te verhogen. Maar hoe werkt revitalisatie nou precies? Wij leggen het u uit.

Isolerende raamfolie

Wat is raamfolie en hoe werkt het?

Isolerende raamfolie is precies wat de naam doet vermoeden. Het is een folie die over het huidige glas van de raampartij wordt geplaatst, die fungeert als een extra laag tussen de buiten- en de binnenzijde van het pand. In de zomermaanden zorgt de folie ervoor dat de warmte van buiten niet zo snel naar binnen kan trekken. Hierdoor zult u opvallend minder gebruik hoeven maken van de airconditioning wat zowel een besparing oplevert in het stroomverbruik alsmede in de onderhoudskosten van de apparatuur. In de wintermaanden zorgt de isolerende folie er juist voor dat de warmte van de verwarming minder makkelijk ontsnapt, waardoor u minder hoeft te stoken. Van het aanbrengen van raamfolie heeft u dus het hele jaar door profijt.

Isolerende raamfolie aanbrengen bij monumentale panden

Monumentale panden zijn natuurlijk prachtig, zowel om in te wonen als om in te werken. Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan de vestiging in een monumentaal pand, zoals de doorgaans slechte isolatie en beperkingen op het gebied van verbouwingen. De meeste ramen in monumentale panden in Nederland zijn afgewerkt met speciaal monumentaal glaswerk. Hoewel deze ramen vaak prachtig zijn om naar te kijken, betreft het vrijwel altijd enkel glas met een vrij lage isolatiewaarde. Het vervangen van monumentaal glas is een kostbare investering, maar raamfolie is een zeer gunstig alternatief voor het isolatieprobleem. Door isolerende raamfolie aan te brengen, kunt u de originele ramen van het pand behouden en toch genieten van een beter geïsoleerde woon- of werkruimte.

Laat raamfolie aanbrengen door een professional

Het is belangrijk om te beseffen dat isolerende raamfolie niet hetzelfde is als decoratieve raamfolie. Om de folie goed zijn werk te kunnen laten doen, is het dan ook absoluut noodzakelijk om de folie aan te laten brengen door een professional met kennis van zaken. De folie moet namelijk niet alleen strak over het glas worden geplaatst, maar ook de hoeken moeten op de juiste manier worden afgewerkt. Gebeurt dit niet, dan zal de raamfolie niet het maximale resultaat opleveren. De investering die u doet door een professional in te schakelen, zal zich terugbetalen in de kwaliteit van het geleverde werk, en zo in een verhoging van de energie-efficiëntie van de ruimte(s). Laat onze experts een isolerende folielaag aanbrengen die niemand zal opmerken, maar wel bijdraagt aan aanzienlijk lagere energiekosten.

Isolerende raamfolie

Oplossingen

Transformatie
Renovatie
Restyling

Contact