Facade Services

Voordelen van wrappen ten opzichte van schilderen

Voordelen van wrappen ten opzichte van schilderen

Wilt u de gevel van uw bedrijfspand een nieuwe look geven? Of zijn de kozijnen of buitendeuren van uw woning aan vernieuwing toe? Bij deze klussen denken de meeste mensen direct aan een heleboel schilderwerk. Maar wist u dat u de buitenkant van uw woning of bedrijfspand ook kunt laten wrappen? Met zelfklevende folies kunt u de gevel volledig aan uw wensen aanpassen. Façade Services helpt u hier graag bij. Wij zijn al meer dan 20 jaar een specialist op het gebied van wrappen en weten precies waarom het zo populair is geworden. In dit artikel zetten we de voordelen van wrappen ten opzichte van schilderen even voor u op een rijtje, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Folie op kozijn aanbrengen

Wrappen is duurzamer dan schilderen

Schilderen is ongelooflijk veel werk, terwijl het resultaat tijdelijk is. Schilderwerk is namelijk niet onaantastbaar en is gevoelig voor invloeden van buitenaf. Regen, storm en hagelbuien kunnen de verflaag aantasten waardoor breuken, strepen en andere oneffenheden ontstaan. Ook tijdens het aanbrengen van het schilderwerk kunnen al problemen ontstaan, bijvoorbeeld door onaangekondigde regenbuien tijdens het drogen. Wrappen is een stuk beter bestand tegen de invloeden van het weer en het heeft geen droogtijd nodig. Onze zelfklevende folies zijn namelijk van de allerhoogste kwaliteit, waardoor ze een zeer lange levensduur hebben. We zijn zelfs zo overtuigd van ons product, dat we u tot wel 10 jaar garantie bieden op ons geleverde werk.

Wrappen zorgt voor een strak eindresultaat

Zowel met verf als met zelfklevende folie kunt u in eerste instantie een strak eindresultaat bereiken. Het verschil zit hem voornamelijk in de lange termijn. We hebben immers allemaal weleens een gebouw gezien met afbladderende verf. Dit ziet er niet bepaald representatief uit en kan ervoor zorgen dat de gevel opnieuw moet worden bijgeschilderd. Helaas kan het overschilderen van eerder schilderwerk voor lelijke plekken en kleurverschillen zorgen. Een gewrapte gevel blijft veel langer strak. De zelfklevende folie wordt namelijk als een tweede huid over de huidige gevel gespannen, waardoor er geen ruimte overblijft voor vouwen, plooien of bobbels. Het egale resultaat zorgt voor een mooi aangezicht, dat niet van echt schilderwerk te onderscheiden is.

Gevel revitaliseren met folie wrap

Wrappen is goedkoper dan schilderen

Heeft u een beperkt budget voor uw project? Dan is wrappen de beste optie. Wrappen is namelijk op meerdere fronten een stuk goedkoper dan schilderen. Zo blijft een gewrapte gevel veel langer mooi en zult u dus langer plezier hebben van uw investering. Daarnaast zult u bij het schilderen van gevel of kozijnen in de meest gevallen meerdere verflagen moeten aanbrengen, terwijl u met zelfklevende folie aan één laag voldoende heeft. Dit kan niet alleen de kosten van materiaal verhogen, maar ook die van het aantal manuren. Schilderen is namelijk een intensieve klus. Wrappen daarentegen, gaat een heel stuk sneller, waardoor u minder geld kwijt bent aan de montage. Het is overigens wel belangrijk om dit te laten doen door professionele wrappers. Zo zorgt u ervoor dat het folie op de juiste manier wordt aangebracht en het eindresultaat van de hoogste kwaliteit is.

Oplossingen

Transformatie
Renovatie
Restyling

Contact